עייף אותי בבקשה! המלצות לפודקאסטים שינמנמו אתכם

מי אמר שכדאי לצרוך תכנים מעניינים לפני השינה? קבלו את הפודקאסטים המעייפים, המשעממים, המונוטוניים, והמרגיעים ביותר שיובילו אתכם לשינה בבטחה

פורסם בתאריך 24/12/2022

חשבתם שנגמרו הנושאים לעשות עליהם פודקאסט? אולי תופתעו לגלות ז׳אנר שלם של פודקאסטים שכל מטרתם לסייע למאזינים בהירדמות. פודים אלו מסייעים למאזינים לעשות את המעבר מערות לשינה, מרגיעים ומרפים את הגוף והנפש. ריכזנו עבורכם כאן פודקאסטים מצוינים מכמה קטגוריות מובילות. חפשו אותם בפלטפורמות הפודקאסט המועדפות עליכם. הנחירה מובטחת!

מדיטציה מנמנמת

אנחנו בטוחים ששמעתם כבר על שבחי המדיטציה ועל היתרונות הרבים שלה. זה הזמן לנסות! הקלידו את מילות המפתח ובחרו פודקאסט לטעמכם, לחוויית שחרור בעברית:

  • מיינדפולנס – פשוט לתרגל – ניתן לבחור פרקים בהתאם למגדר שלך, לתחושה אישית יותר. יש מבחר מגוון של נושאים, נותר רק לבחור ולהתחיל לצלול למעמקי ההווה.
  • דמיונות מודרכים – לכל מטרה שתבחרו – בחרו את הפודים המותאמים לשנת לילה, ותנו לקול המרגיע להוביל אתכם לשינה עמוקה.
  • מדיטציה לשינה טובה – אוסף פרקים למדיטציה מכוונת שינה, בליווי תדרים של גלי דלתא.

מוסיקה מרגיעה לשינה טובה

יש לא מעט פודים בהם המנחים משמיעים מוסיקה מרגיעה. המוסיקה יכולה להיות מכל סוג וז’אנר, וביניהם מוסיקה קלאסית, מוסיקת עולם, מוזיקה אינסטרומנטלית שקטה ועוד. ריכזנו כמה שאהבנו במיוחד:

  • Relaxing music – sleep podcast, עם מבחר גדול של קולות טבע בשילוב מוסיקה שקטה.
  • Soundscapes of classical music, שילוב בין קטעי מוסיקה קלאסית לבין רעש הגשם בחלון.
  • Soft classical music for sleeping – אוסף קטעי מוסיקה קלאסית מרגיעים ושלווים.

סיפור מעייף לקראת לילה

בסיפורי לילה טוב שהיו מקריאים לנו כילדים, היו טמונים כל כך הרבה חום ואהבה. שחזרו את החוויה עם אחד מעשרות הפודים של סיפורי לילה טוב למבוגרים. אנחנו ממליצים לבחור פוד לפי קול הקריין/ית, כי ממילא לא תישארו ערים מספיק זמן בשביל לעקוב אחרי העלילה. בעברית המבחר למבוגרים מצומצם למדי, אבל באנגלית יש שפע עצום. כדאי לנסות, אולי תקומו בבוקר ותגלו שהאנגלית שלכם השתפרה פלאים.

  • Bore you to sleep – sleep stories for adults – אוסף הסיפורים המשעממים ביותר, המוקראים בקול המונוטוני של טדי הקריין. סיכוי סביר שתירדמו עוד לפני שהוא מתחיל…
  • Nothing much happens, bedtime stories to help you sleep – כל סיפור כאן מסופר פעמיים, כשהפעם השנייה איטית עוד יותר. הסיפורים עוסקים באנקדוטות פשוטות, בשילוב הנחיות לנשימות ולמדיטציה.
  • Boring books for bedtime – באמת סיפורים כל כך, כל כך, משעממים, המוגשים בטון איטי ומונוטוני. שינה מובטחת.

צ׳עמם פה

אפשרות נוספת היא ז’אנר השעמום. דמיינו קול שקט וחסר מעוף, מקריא ערכי ויקיפדיה משמימים אודות עננים או חסה, למשל. גם החובב הנלהב ביותר, יירדם במהרה מרוב ייאוש. גם כאן ההיצע בעברית חלש. נראה שהפודים הישראליים רוצים לעניין אותנו ולא להרדים אותנו משעמום. מזל שהאמריקאיים חושבים אחרת!

  • Bore me to sleep: unintelligible lecture – שימוש באוצר מלים ומבנה משפטים שמזכירים הרצאות משמימות במיוחד, בנושאים ה”מרתקים” של חשמל, מתמטיקה, ועוד.
  • Sleepy: a boring podcast – הקראה איטית של אוסף מאמרים משעממים מרחבי האינטרנט.
  • I can’t sleep – פרקים שפשוט אסור להאזין להם בזמן נהיגה! נסו את הפרק על הקרטון. בדוק.

המטרה: שינה

פודים של שינה המיועדים למטרה אחת: להרדים אתכם, וכמה שיותר מהר. בפודים האלו המנחים פשוט מתישים אתכם, מבלבלים, ומרדימים. קצת כמו לספור כבשים שזזות כל הזמן. בחרנו עבורכם את אחד מפודי השינה המוכרים ביותר בעולם:  

Sleep with me –דרו אקרמן חופר בצורה לא לגמרי הגיונית ורציפה, על נושאים לחלוטין לא מעניינים, וזה ממש עובד. שיהיה לילה טוב!

רעשים לבנים, ורודים וחומים

כולנו מכירים את הרעש הלבן, שילוב של כל תדרי השמע שיוצר מעין רעש סטטי, כמו רעש של מאוורר או של מכונת כביסה בפעולה. רעש לבן יכול להועיל לשיפור איכות השינה ואפילו נמצא כמפחית תסמיני הפרעת קשב וריכוז. לרעש הלבן מצטרפים רעש ורוד ורעש חום. רעש ורוד מונוטוני ורציף כמו הלבן, אבל בשונה ממנו הוא יותר “טבעי”, פחות מתכתי וצורם ויותר נעים ומרגיע, והעוצמה שלו פחות סטטית ובעלת יותר וריאציות, כמו למשל: רשרוש עלים, פצפוץ האש באח, פעימות לב או מפלי מים. רעש חום יכול להוריד את התדרים הגבוהים עוד יותר והתוצאה היא צליל באסי במיוחד. רוצים לנסות? יש פודים שלמים שמוקדשים לרעשים הללו, להרגעה כללית של הגוף ולמיסוך רעשי סביבה, כמו למשל:

  • White noise and sleep sounds – עם שמות פרקים כמו “מגבי אוטו”, “רעש מטוסים” ועוד.

לבחירה ספציפית, הקלידו צבע קול בשורת החיפוש בספוטיפיי ותוכלו ליהנות מהצלילים שמרגיעים אתכם.

רעש שחור

בניגוד לסעיף הקודם, רעש שחור מתייחס לשקט מוחלט. אי רעש, שאותו כנראה יהיה הכי פשוט להשיג על ידי אטמי אוזניים איכותיים ולאו דווקא על ידי פודקאסט. אז אם צלילי דיבור מונוטוניים על רקע רשרוש עלים והוראות להתקנת שידה של איקאה לא עובדים, כדאי לנסות גם את זה.


אולי יעניין אתכם גם: