איך מעצבים חדר בידור מושלם בבית?

בעידן שבו התכנים בטלוויזיה עולים ליגה, כל מה שנותר הוא לדאוג לצפייה ביתית מפנקת במיוחד.

פורסם בתאריך 25/06/2019

בשנים האחרונות אנחנו חווים את תור הזהב של הטלוויזיה – וזו בדיוק ההזדמנות לקחת את החוויה למקסימום ולארגן לנו את התנאים האולטימטיביים לחוויית צפייה ביתית מסוג אחר.

כדי להפוך חדר רגיל לחדר טלוויזיה לא מספיק רק להציב בו את מסך החלומות: חוויה קולנועית אמתית בחלל הביתי מחייבת לחשוב על לא מעט פרטים. קבלו כמה טיפים חשובים לעיצוב חדר הטלוויזיה המושלם, שאחריהם תצטרכו רק להכין פופקורן, לקחת את השלט ביד ולהתרווח.

מלכת החדר – הטלוויזיה

אם כבר מקדישים לה חדר מיוחד, צריכים לתת לטלוויזיה להיות הכוכבת שלו ולתכנן את החלל סביבה. כדי שתוכלו לתכנן את החדר בצורה המיטבית חשוב להחליט מראש על סוג הטלוויזיה שיהיה לכם – האם מסך הטלוויזיה יוצמד לקיר או יוצב על שידה? מה יהיה הגודל שלו? אולי בכלל אתם מעדיפים ללכת על מקרן? אם רוצים לייצר אווירה של אולם קולנוע, עדיף ללכת על מסך גדול ככל האפשר שיעזור לכם לשקוע בעלילה, להעריך את האלמנטים הקולנועיים ולראות משחקי ספורט עם מקסימום דיוק ויזואלי.

בניגוד למטבח, בחדר הטלוויזיה והבידור משתמשים כל בני המשפחה. לכן לפני שמתחילים לעבוד עליו, חשוב לשבת ביחד ולהחליט איזה מכשירים יחוברו לטלוויזיה (סטרימרים, ממירים, קונסולות משחקים וכו’) ובאיזו תדירות ישתמשו בהם. כך תוכלו לתכנן טוב יותר את כמות השקעים החשמליים ומיקומם וגם את יחידות האחסון.

חפשו את נקודת הצפייה האופטימלית

מיקום נכון של המסך הוא עניין קריטי, לא פחות. כלל האצבע הוא למקם את הטלוויזיה בגובה העיניים של הצופים בזמן שהם יושבים. שבו על הספה במרחק שממנו תצפו במסך ותראו אם הגובה מתאים לכם. נוסחה מתקדמת מעט יותר היא להכפיל את האורך האלכסוני של המסך ב-1.5 או 2.5 וכך מקבלים את המרחק שבו צריכים למקם את הספה, הכורסאות או כל רהיט ישיבה אחר.

בדקו את זוויות הישיבה

בחלק משידורי ה-HD אפשר לצפות גם מזוויות רחוקות (ימין, שמאל, למעלה ולמטה), אבל בחלקם חשוב מאוד לשבת ממש במרכז. לפני שאתם קודחים חורים בקיר או קונים ריהוט חדש, הניחו את המסך במיקום המתוכנן – רק לשם הבדיקה – ותוודאו שרואים טוב מכל אחד ממקומות הישיבה ברחבי החדר.

תכננו נכון את התאורה

אף אחד לא רוצה שפס אור או השתקפות יצוצו לו על המסך בדיוק ברגע הכי מותח של הסרט. צריך לדאוג שהמסך יהיה באזור מוצל לאורך כל שעות היממה. מלבד התקנת וילונות שיחסמו ביעילות את אור השמש, חשוב לשים לב שגם גופי התאורה לא מטילים אור מסנוור על המסך.  
בנוסף, כדאי להשתמש בתאורה שתיצור אווירה שמזמינה הירגעות, כך שתוכלו לצפות בתוכניות ובסרטים אהובים ולהירדם מולם בכיף. מומלץ להתקין גופי תאורה שקועים שיכולים לשנות זווית, ורצוי כאלה שתוכלו לשלוט בעוצמתם בלי לקום מהספה. גופי תאורה שמפיצים אור תכלכל או סגול ישדרגו את אווירת אולם הקולנוע של החדר.

ריהוט

בחדר טלוויזיה, נוחות היא שם המשחק. כולנו מכירים את התחושה שמזמנת ישיבה לא נוחה, ואת ההתפתלויות על המושב שמגיעות בעקבותיה. כמובן שכורסת טלויזיה מפנקת היא הרהיט האולטימטיבי למטרה הזאת. שווה להשקיע בכורסת טלוויזיה שתתאים לכם באופן מושלם – תמיכה נכונה לשקע הצוואר, משענת בגובה שמתאים לכם, אורך נכון של מושב הכורסה ושל הדום הרגליים – כל אלה יבטיחו לכם חוויית צפייה מפנקת שגם תשמור לכם טוב-טוב על הגב. כדי להשלים את אפקט הזולה החמימה, אפשר להוסיף מרבצי ישיבה שונים, פופים, מזרונים וכריות גדולות. פזרו ברחבי החדר כרבוליות וכריות בכמות שתספיק לכולם.

סאונד משובח

מערכת שמע איכותית היא מרכיב הכרחי בחוויית צפייה מושלמת. בתור התחלה, עדיף שבחדר הטלוויזיה יהיו כמה שפחות חלונות מפני שהזכוכית יוצרת עיוותים בגלי הקול. המבנה המתאים ביותר לחוויית סאונד אולטימטיבית הוא חדר מלבני מוארך. עניין הסאונד הוא כל כך קריטי שאם הולכים על מערכת סראונד, כדאי לבחור אותה קודם ואז לפיה לתכנן את העברת הכבלים, הקידוחים בקיר, מיקום השקעים וכן הלאה. מקמו את הרמקולים משני צדי המסך כך שהסאונד יוצא לכיוון הצופים. 
למי שמעדיפים עיצוב קומפקטי ומינימליסטי יותר ולא רוצים להסתבך עם רסיבר, 5-6 רמקולים, סאבוופר וכן הלאה, כדאי להצטייד במקרן קול (sound bar) – יחידה מרכזית מלבנית שאורזת בתוכה מספר רב של רמקולים עם סאבוופר שמשלים את התדרים הנמוכים.

אחסון

החלטתם איזה מכשירים תחברו לטלוויזיה, אבל איפה תשימו אותם? אם אתם לא רוצים שהכל יהיה מפוזר ברחבי החדר, כדאי לתכנן פתרונות אחסון מתאימים. הכי נוח לתכנן מדף ייעודי לכל מכשיר ברהיט שנמצא באזור הטלוויזיה. חשוב לוודא שיש יציאות לכבלים וגם מספיק פתחי אוורור לפליטת החום הרב שמייצרים כל המכשירים האלה.


אולי יעניין אתכם גם: