מקדש של מנוחה, רומנטיקה ורגיעה: אלה העקרונות העיצוביים שישכינו שלום והרמוניה בחדר המיטות.
פורסם בתאריך 30/10/2019
חדר השינה שלנו נועד להיות מקדש של מנוחה, רומנטיקה ורגיעה: כך מן הסתם בפנטזיה של כולנו – אבל תורת הפנג שואי הסינית, שמבוססת על יצירת איזון אנרגטי בחיים על ידי סידור הבית ומיקום נכון של חפצים, יוצקת לשאיפה הזו עקרונות מעשיים ומוגדרים. בחדר השינה, מורים חכמי הפנג שואי, אמורה להיות זרימה הרמונית של אנרגיה נעימה, ממלאת וחושנית. חדר שינה שמעוצב על פי עקרונות תורת הפנג שואי הוא חדר מזמין ומפתה אך גם מרגיע ותורם לשינה איכותית. בין אם מדובר בנמנום מהיר או בשנת לילה עמוקה, אמור להיות לכם כיף ונעים להיות בו.
ממה מתחילים? זה בכלל לא מסובך. קבלו את העקרונות המרכזיים לארגון חדר השינה על פי הפנג שואי:
הוציאו את הטכנולוגיה והמכשירים למיניהם
מחשבים, טלפונים, טלוויזיות ושאר מסכים, כמו גם מכשירי כושר למיניהם, לא רק פולטים קרינה אלקטרומגנטית (EMR) לא בריאה, אלא גם מכניסים לחדר אנרגיה של עבודה וסטרס. בלי שתשימו לב, המכשירים האלה גם מפריעים לכם להתמקד במנוחה ובמערכת היחסים עם האדם שאתו אתם חולקים את החיים ואת חדר השינה – לכן, מעתה, כדאי להשאירם בחוץ.
תנו לאוויר לזרום
האוויר בחדר השינה צריך להיות נקי ורווי בחמצן, לכן חשוב לפתוח את החלון לעתים קרובות או להשתמש בפילטר איכותי לטיהור אוויר. גם שמנים אתריים (להבדיל משמנים ארומטיים) יכולים לסייע בטיהור האוויר בחדר. על פי הפנג שואי עדיף גם לא להכניס צמחים למיניהם לחדר השינה, אלא אם כן מדובר בחלל גדול במיוחד.
תנו כבוד למיטה
המיטה היא האלמנט החשוב ביותר בחדר השינה: המיקום שלה לא פחות מקריטי לאיכות השינה ולזרימה האנרגטית בחדר. איך בדיוק? הנה כך: לפי הפנג שואי, אסור למקם את המיטה בקיר שבו נמצאת הדלת, אלא בקיר שממול – מצד אחד חשוב שתוכלו לראות את דלת הכניסה מהמיטה, כדי להגביר את תחושת הביטחון והיציבות, אך עם זאת יש לדאוג שהיא לא תהיה בדיוק מול הדלת. בנוסף, חייבים לדאוג לראש מיטה (headboard), שעל פי הפנג שואי מספק תחושת תמיכה בחיים. עדיף שראש המיטה יהיה מעץ ולא מסורגי ברזל, שיוצרים תחושה של כלא.
חשבו בזוג
רוצים לשמור על זוגיות טובה, לחזק אותה או לזמן זוגיות לחייכם? חשוב שתעצבו את חדר השינה מתוך חשיבה זוגית ותיצרו כמה שיותר אלמנטים זוגיים בחדר. למשל: הקפידו לשים שידה משני צדי המיטה, דאגו שתהיה גישה למיטה משני צדיה, תלו על הקיר תמונות מחיי הזוגיות שלכם (ולא תמונות של כל המשפחה) וכן הלאה.
הרחיקו את המראה
על פי הפנג שואי עדיף מאוד להימנע מהכנסת מראה לחדר השינה, שכן ההשתקפות מסיחה את הדעת ומפריעה לשינה. אם אין ברירה וחייבים מראה בתוך החדר, חשוב לא למקם אותה מול המיטה או בזווית שבה תוכלו לראות את עצמכם מהמיטה – על פי הפנג שואי זה מרוקן אתכם מאנרגיה ואפילו מזמן אדם שלישי ומיותר למערכת היחסים.
בחרו צבעים רגועים ומרגיעים
תורת הפנג שואי שמה דגש גדול על שימוש נכון בצבעים. על פי הגישה הזו, האנרגיה של כל אדם מבוססת על אחד מחמשת האלמנטים: עץ, אדמה, אש, מתכת ומים. לכל אחד מהם צבעים התומכים באנרגיה שלו וצבעים שמחלישים אותה. למשל, מי שהאלמנט הדומיננטי אצלו הוא עץ צריך להימנע מגוונים של אדום או ורוד בחדר השינה. באתר הזה תוכלו לברר בקלות מה האלמנט שלכם ודרכו להבין מהם הצבעים המתאימים ביותר לחדר השינה שלכם. יש גם מכנה משותף לכל האלמנטים: חשוב תמיד לשלב קצת פריטים בגוון אדמה או קרם כדי ליצור אנרגיה חמימה ומזינה.
היפטרו מהבלגן
אין ספק שנוח לדחוף מתחת למיטה את כל החפצים שלא יודעים מה לעשות איתם, אבל הבלגן הזה תוקע את זרימת האנרגיה בחדר – לכן חשוב שתיפטרו מההרגל המגונה. כך גם לגבי אי סדר באזורים אחרים בחדר השינה: חפצים לא מאורגנים וערמות מבולגנות עומדים בסתירה מושלמת לאנרגיה השלווה והרגועה שאנחנו מנסים ליצור. אפילו מדף ספרים מבולגן יכול לשבש את זרימת הפנג שואי בחדר – לכן ארגנו את הספרים על פי צבע וגודל ומקמו אותם בקדמת המדף בקו ישר.